Nationalister hyllar Orbáns Moskvaresa

Orbáns Moskvaresa har väckt ett ramaskri bland krigshetsande liberaler i Väst. I det nationalistiska lägret hörs dock positivare tongångar. Det tyska nationalistpartiet Alternativ för Tyskland (AfD), som är starkt engagerat i fredsfrågor, hyllar resan som ett ”fredsinitiativ”.

Trots att Viktor Orbán helt nyligen också besökt Volodymyr Zelenskyj har hans resa till Moskva väckt ett ramaskri utan dess like bland liberaler i Väst. Bland annat har Sveriges statsminister från sitt officiella konto fördömt besöket i ett mycket hätskt tonläge:

AfD hyllar Orbáns resa

Det tyska nationalistpartiet Alternativ för Tyskland (AfD), som lyckades få 15,89 procent i EU-valet på en agenda som i hög grad handlade om fred i Ukraina, välkomnar dock initiativet, rapporterar nyhetsbyrån DPA.

Ungern leder vägen framåt och talar med bägge parter i konflikten direkt, under första dagen av landets ordförandeskap. Detta har varit ett väsentligt krav från AfD:s parlamentariska grupps sida sedan kriget började, säger Matthias Moosdorf, talesperson för AfD i tyska parlamentet.

Moosdorf uttrycker vidare sin uppskattning för att vapenvila och fredssamtal har högsta prioritet på den högsta europeiska nivån och att kritiken exponerar liberalernas krigshets.

Vill samarbeta

Att AfD uppskattar Orbán bör inte överraska. AfD har också uttryckt intresse att gå med i Orbáns nya EU-grupp Patrioter för Europa.

Om detta blir verklighet skulle fredsfrågan kunna fungera som ett samlande kitt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter