Nationalister vill motverka fler dödsfall bland migranter

Den båtolycka som orsakade flera migranters död har fått italienska nationalister att engagera sig för att motverka liknande händelser i framtiden.
Giorgia Meloni
Giorgia Meloni. Foto: Wikipedia/ Vox España

Att migranter från Afrika och Asien väljer att ge sig ut på Medelhavet i undermåliga båtar, är ett resultat av att bidragsnationer i norra Europa lockar dem till det, samt alla aktivister som på olika sätt underlättar detta.

Det säger Italiens nationalistiska premiärminister Giorgia Meloni, angående den olycka som krävt 58 migranters liv utanför den italienska regionen Kalabrien under söndagen, rapporterar Reuters.

Detta var ett resultat av de cyniska människosmugglare som falskeligen lovar migranterna en säker överfärd över Medelhavet, menar Meloni, som lovar att den italienska regeringen ska ta krafttag mot detta för att förhindra liknande tragedier.

För att motverka framtida dödsfall meddelar den italienska regeringen att man kommer stärka samarbetet med de länder som migranterna utgår ifrån, för att på plats bekämpa människosmugglare. Italienarna kommer även fortsätta att ta i med hårdhandskarna mot människosmugglare och migrantaktivister, som lurar ut dessa människor på Medelhavet med löften om en bekväm tillvaro i Europa.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter