Nationalistisk semesterö får hedersutmärkelse

Den tyska semesterön hamnade i medias blickfång när ungdomar sjöng nationalistiska sånger. När de tyska myndigheterna kort därefter ger ön en hedersbetygelse kan det innebära att de nationalistiska yttringarna förevigas.

Den nordvästtyska ön Sylt är ett populärt semestermål för tyskarna. Nyligen fick ön stort fokus i media efter att en film spridits på glada tyska ungdomar. Dessa sjöng den nationalistiska låten ”Ausländer raus” (sv. ”Utlänningar ut”), en tolkning av Gigi D ́Agostinos ”L ́amours toujours”. I refrängen ingår även att sjunga ”Deutschland den Deutschen” (sv. ”Tyskland åt tyskarna”).

Det ledde till politiskt korrekt hysteri och det talades om att man skulle leta upp och åtala ungdomarna.

Ön hedras mitt i drevet

När Sylt nu är på allas läppar och förknippas med den nationalistiska yttringen, då väljer myndigheterna att göra något oväntat: man ger den en hedersutmärkelse.

Det är det tyska finansministeriet som tagit fram frimärken för populära semestermål i Tyskland. Ett av dessa är just Sylt, som förevigas med en bild på en säl som ligger vid texten ”Sylt”. Detta motiveras bland annat med att Sylt är ”ett av de mest populära semestermålen för tyskar”.

Symbol för nationalistisk populärkultur?

Junge Freiheit påtalar att lanseringen kom samtidigt som ”Ausländer raus”-fenomenet. Det talar för att detta är vad folk kommer tänka på när de ser frimärket.

Den som vill komma över ett frimärke, som i framtiden kan bli en symbol för nationalistisk populärkultur, kan köpa det på denna hemsida. Tio stycken frimärken kostar 8,50 euro (motsvarande ungefär 96 svenska kronor).

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter