Nationalistiska AfD slår rekord och går till attack mot EU

Alternative für Deutschland, AfD, har hittat sin opinionsmässiga nisch och har nått ut till sina väljare. Partiet håller kongress med rekordsiffror i ryggen och blir näst största parti i Tyskland. Samtidigt säger företrädarna vad de tycker om EU.

Det migrationskritiska, anti-globalistiska tyska partiet AfD håller partikongress i Magdeburg inför EU-parlamentsvalen under ökat opinionsstöd. Det rapporterar Barron’s.

Die Zeit rapporterar rekordsiffran 21 procent i opinionen för AfD, vilket gör partiet till det näst största partiet i tysk opinion.

Partiet kallar EU för ett ”misslyckat projekt”, men har inte tagit fram formuleringar om att lägga ned EU eller verka för tyskt utträde – två politiska förslag som har mycket mindre stöd i tysk opinion än AfD självt. Partiet ser alternativet till EU som en federation av suveräna stater med främst ekonomiskt samarbete på programmet.

Många nya kandidater

AfD har i ögonblicket nio platser i EU-parlamentet, men går fram med en lista på totalt 35 kandidater i förväntan på valframgångar.

I EU-parlamentet kommer partiet att fortsätta på samma linje som den som har gett framgång bland tyska väljare: motstånd mot ett allt mäktigare EU och mot euro, samt med migrationsmotstånd, islammotstånd och skepsis mot djupt ingripande klimatpolitik på programmet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter