Nato-toppar pressar upp säkerheten på Folk och Försvar

På söndag inleds Folk och Försvars rikskonferens i Sälen. Då flera toppar från Nato kommer att delta är säkerheten på hög nivå.

Runt 350 deltagare beräknas närvara när sammanslutningen Folk och Försvars rikskonferens går av stapeln i Sälen på söndag. Utöver politiker och akademiker kommer även högsta företrädare för krigsalliansen Nato att delta, däribland generalsekreteraren Jens Stoltenberg, enligt Natos hemsida.

Säkerhetspådraget är därför väldigt högt och polisen kommer bland annat att bevaka konferensen med drönare, vilket ska vara första gången något sådant händer i Dalarna, rapporterar SVT.

Konferensen pågår söndag till tisdag, den 8-10 januari.

Tog ställning mot yttrandefrihet

Frihetsnytt skrev i december om det yttrandefrihetsfientliga beslut som Folk och Försvar fattade när de avbokade Rouzbeh Parsi, chef för Mellanösternprogrammet vid Utrikespolitiska institutet, av den enkla att andra anklagade honom för att gå den iranska statens ärenden.

Trots att det aldrig presenterades några bevis för anklagelserna hotade Grön Ungdom och Moderata Ungdomsförbundet att hoppa av om Parsi skulle tillåtas göra sin röst hörd på konferensen. Istället för att stå upp för yttrandefriheten valde Folk och Försvär av blidka kritikerna och avbokade Parsi utan att låta honom själv bemöta anklagelserna.

En insändare i Sydöstran berörde hyckleriet som skedde på konferensen. Dels den fördumning som sker på en konferens när inga avvikande röster tillåts höras, och dels för att det finns andra åsikter som skulle kunna tystas. Som exempel tar skribenten upp att Grön Ungdom och Vänsterpartiet finns representerade på plats och att dessa varit kritiska till ett svenskt medlemskap i Nato. Ska dessa klassas som Putinanhängare, på samma sätt som Parsi blivit stämplad, undrar författaren.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter