Natochefen hejar på Sveriges hindrande av demonstrationsfriheten

Vid Natochefen Jens Stoltenbergs Turkietbesök igår, framförde han sin glädje över att den svenska polisen förhindrat demonstrationer. Allt för att göra Turkiet nöjda och få Sverige med på krigsalliansen tåg.
Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu. Foto: Wikipedia Presindent.ua

Natochefen Jens Stoltenberg besökte Turkiet igår för ett möte med president Erdogan och utrikesminister Mevlüt Cavusoglu. Ett av de uppgivna skälen till besöket var att erbjuda stöd efter jordbävningskatastrofen, men kanske främst för att försöka få Turkiet att godkänna Sveriges och Finlands medlemsansökningar till krigsalliansen.

Den turkiske utrikesministern Mevlüt Cavusoglu menar att Sverige stödjer terrorism, bland annat genom att koranen har bränts av politikern Rasmus Paludan. Stoltenberg som inte vill annat än att få med Sverige på krigsalliansens sida, även rent formellt, passade på att försöka blidka Turkiet genom att säga att det var bra att den svenska polisen nekat demonstrationstillstånd för koranbränningar på senare tid.

– Jag förstår hur muslimer i Turkiet och världen över känner sig. Därför fördömer jag å det starkaste koranbränningen och välkomnar samtidigt det faktum att Sverige har lyckats att förhindra ytterligare manifestationer.

Motivationen för nekandet, som dock inte har stöd i lagen, var att manifestationen skulle öka den generella hotbilden mot Sverige och svenska intressen, vilket Frihetsnytt rapporterade om igår.

Vad har Natochefen med svensk demonstrationsfrihet att göra?

Mer och mer blir det tydligt hur makthavare, vare sig de styr över landet i fråga eller ej, fördömer yttranden eller handlingar och rättfärdigar inskränkningar av våra grundlagsskyddade rättigheter på väldigt svaga grunder – ett exempel är inskränkningarna i mötes- och demonstrationsfriheten under den så kallade pandemin. Dessutom genomför de förändringar, aldrig för mer frihet, av grundlagarna, vilket skedde i november i fjol här i ”demokratiska” Sverige.

Här är det en av världens mäktigaste ledare – Jens Stoltenberg – som i berömmande ordalag uttalar sig över fall där den svenska polisen har hindrat människors yttrande- och demonstrationsfrihet för att inte såra och kränka muslimer.

Hade vi haft en statsminister med ryggrad hade detta varit ett gott tillfälle att fördöma. Men denna gång uttalandet av Stoltenberg.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter