Natopress på Turkiet

Nato vill undanröja Turkiets motstånd till svenskt medlemskap

Med en ny svensk regering på plats som är mer villig att gå Turkiet till mötes, ökar Nato pressen på sin medlem att godkänna ett svenskt och finskt medlemskap.

I nuläget är Turkiet det enda Nato-land som inte aviserat att man kommer att godkänna ett svenskt medlemskap, sedan Ungern gått ut med att man kommer att godkänna Sverige och Finland i december. Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg kommer därför att resa till Turkiet den kommande tiden för att förmå president Erdoğan att godkänna Sveriges och Finlands ansökan om medlemskap i Nato, rapporterar SVT.

Som Frihetsnytt tidigare rapporterat har Turkiets kyliga relationer till Sverige och dess ovilja att släppa in svenskarna i krigsalliansen, börjat tina sedan Sverige fick en borgerlig regering, som är betydligt villigare att gå med på Turkiets krav.

Om Stoltenberg kommer att kunna övertyga Erdoğan, eller behöver använda sig av piska och morot för att få rättning i ledet återstår att se.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter