Natotårtan – en exploderande atombomb under baken på politikerna

Samhällsnytt uppmärksammar idag hur en hedersman med sitt konditori driver med politikerna under Almedalsveckan. Hans så kallade Nato-tårta illustreras med ett svampmoln. Inom politiken används tårtor ofta på annat sätt än det avsedda.

I snart 33 års tid har 69-årige Clas Möllerström drivit Konditori Siesta vid Österport i Visby. Ett bland Visbyborna populärt café och konditori.

Lagom till politikerveckan i Almedalen marknadsför han nu ”Natotårtan” med en affisch som illustreras med en atombombsexplosion. Och bagaren skrapar inte med foten när han intervjuas av Samhällsnytts Mattias Albinsson.

– Det är ett politiskt budskap. Om du läser texten så förstår du kanske vad jag antyder? säger Möllerström. Clas Möllerström tycker att politikerna gör fel som försöker få med Sverige i den USA-dominerade militäralliansen.

När bagaren får frågan om vad han säger till alla som oroar sig för att Ryssland är ett extra stort hot just nu säger han:

– Jag tycker inte att de är något hot överhuvudtaget. Det är klart att det inte går att försvara det de gör, men de gör precis samma sak som USA alltid gjort. Vad är det för skillnad?

Tårtkvinna fick slicka i sig debatten redan 2013

Det är inte första gången som tårtorna tar plats i den svenska valrörelsen. Vänsterextremisten Irene Markowitz tryckte 2013, till massmedias jubel, en stor gräddtårta i ansiktet på Jimmie Åkesson. Kommentarerna var mer dämpade en vecka senare när en ung dam från numera nedlagda organisationen Nordisk Ungdom ordnade så att ”tårtkvinnan” fick smaka på sin egen välsmakande medicin.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter