Nattklubbsägare i Malmö greps – ska ha nekat invandrare inträde

I början av juni greps två män som driver nattklubbsverksamhet i mångkulturella Malmö misstänkta för olaga diskriminering. Enligt åklagaren ska männen ha nekat personer med invandrarbakgrund tillträde till lokalerna, och de gripna ska ha fått sitta i arrestceller i två dygn innan de släpptes.

Sydsvenskan rapporterar att två män har fått spendera två dygn i arrestcell efter att ha nekat personer med ”icke-svenskt utseende” tillträde till deras nattklubb i mångkulturella Malmö. Enligt åklagaren är brottet som männen har gjort sig skyldiga till olaga diskriminering.

”Systematisk” diskriminering enligt åtalet

Tidningen skriver att männen greps den 3 juni, men att de nu är släppta på fri fot. De ska ha nekat invandrare tillträde vid sammanlagt tio tillfällen, och blivit polisanmälda för det redan år 2022.

Åklagaren Magdalena Tesfai är enligt Sydsvenskan fåordig och vill inte kommentera åtalet på grund av förundersökningssekretessen. Det har inte framkommit varför de gripna männen valt att neka invandrare tillträde till klubben, men i sociala medier spekuleras det att de gjorde så för att göra nattklubben tryggare för kvinnor.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Krögaren är väl också utrikes.

    OBS!!! när det gäller anmälan om HMF lägger polis inte fingrarna emellan….krögaren släpas till en cell och låses in flera dagar oavsett att han har ett företag att sköta.
    HMF är prioriterat efter ett beslut av Mona Sahlin en gång i tiden.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter