Nederländerna kan införa ”ofrivillig” nedstängning

Kan införa nedstängning av samhället till följd av böndernas protester

Det är i ett inlägg på Twitter som journalisten och människorättsaktivisten Keenan Bexte varnar för att de nederländska myndigheterna inom kort kommer att införa blockader av de 17 största länen i landet. Inspirerade av de kanadensiska lastbilskonvojerna har landets bönder satt igång traktorkonvojer som åker genom de nederländska städerna. De har även blockerat motorvägar och flygplatser för att nå ut med sitt nudskap. Nu vill myndigheterna sätta stopp för detta genom egna blockader.

Regeringen, som under den så kallade pandemin införde drakoniska nedstängningar ser nu möjligheten att återigen använda dessa för att kväsa det folkliga missnöjet.

Klimatet som spökar

Det är i en reaktion mot regeringens luddigt formulerade ”klimatmål”, vilket kommer att skada lantbruket allvarligt, som de nederländska människorna nu gått från ord till handling.

Till skillnad från när vänsterextrema och rasidentitära grupper som Black Lives Matter demonstrerar, så har den nederländska etablissemangsmedian satt i system att smutskasta de protesterande bönderna. Även polisen har uppvisat en ovanlig brutalitet, vilket manifesterades när man öppnade eld mot en sextonårig traktorförare.

Det återstår att se om de nederländska myndigheterna kommer att röra sig i en mer diktatorisk riktning eller till slut ge med sig för folkviljan. Frågan är även hur omvärlden kommer att reagera, men med tanke på den kompakta tystnad och ointresse som västerländska etablissemansmedier och politiker uppvisat kommer reaktionerna sannolikt att lysa med sin frånvaro.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter