Nederländerna: Klimatradikal jordbruksminister avgår efter protesterna

Nederländernas jordbruksminister Henk Staghouwer avgår efter de stora bondeprotesterna mot regeringens radikala klimatpolitik.

Bönderna har under de senaste månaderna protesterat kraftfullt och länge mot den klimatpolitik som kommer att driva många småbönder i konkurs om den inte stoppas.

Nu avgår jordbruksminister Henk Staghouwer, men utan att ta på sig något ansvar för den hårt kritiserade politiken. Istället skriver han på Twitter att han ”inte är rätt person att leda de stora uppdragen inom jordbruk och fiske” och därför avgår.

Staghouwer har enligt flera medier, bland andra Slay News, varit en av de drivande individerna bakom regeringens klimatpolitik. Han ska ha sagt till parlamentet att böndernas motstånd gör det omöjligt för honom att klara deadlinen i september då den aktuella ”klimatomställningen” med radikal minskade utsläpp av kväve ska vara klar.

Henk Staghouwers avgång förväntas inte ändra regeringens klimatpolitik i grunden men den kommer nu inte att kunna implementeras under september. Bönderna ser det som en delseger och fortsätter med sina protester.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter