Nederländska bönder gör uppror igen – över 100000 väntas samlas

Bönderna i Nederländerna har under det senaste året varit hårt ansatta av sin regering. Nu väntas över
100 000 bönder och över 5 000 traktorer protestera den 11 mars.

Frihetsnytt har tidigare rapporterat om hur bönderna i Nederländerna protesterat mot en totalitär regering som med lagar och politik gör livet hårt för bönderna.

Flera av bönderna protesterar mot finanselitens planer att ta deras mark ifrån dem, något som många avfärdat som en konspirationsteori men som sedan visat sig stämma till punkt och pricka.

I en avslöjande video berättar Thierry Baudet om hur EU med hjälp av bland annat Klaus Schwab jobbar för att radikalt förändra jordbruket i Nederländerna. Det framgår bland annat att deras avsikt med förändringarna är att driva 30-40 procent av bönderna till konkurs för att efteråt kunna köpa upp marken till ett billigt pris, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Vlaardingerbroek, en kämpe för böndernas frihet

Eva Vlaardingerbroek är en person som aktivt tagit upp frågan om böndernas situation. I en intervju med GB News i augusti förra året sa hon att ”Våra bönder kämpar mot agenda 2030″, vilket Frihetsnytt rapporterade om.

Men Vlaardingerbroek kamp för bönderna har inte avtagit sedan dess, utan tvärtom fortsätter hon att ta upp frågan. I en mycket uppmärksammad video på Twitter tar hon återigen upp situationen för jordbrukarna och påminner sina tittare om att kampen inte är över.

https://twitter.com/EvaVlaar/status/1621532747259953156

Ny jättedemonstration planeras den 11 mars

På en ny demonstration väntas enligt arrangörerna över 100 000 deltagare och fler än 5 000 traktorer delta. Demonstrationen kommer att gå i tidigare demonstrationers fotspår och fokusera på den fruktansvärda situation bönder befinner sig i.

Redan nu har flera protester uppstått där en av dem samlade 5 000 belgiska bönder i Bryssel i protest mot EU:s totalitära politik som slår hårt mot jordbruket. Budskapet var ”Inga bönder, ingen mat”.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter