Nederländska bönder på väg till makten

Finanselitens planer att minska antalet bönder stöter på kraftfullt motstånd. De nederländska bönderna har inte gett upp och nu verkar det som att deras motstånd bär frukt.

Nederländernas regering, EU och WEF har länge förtryckt landets bönder som svarat med att kraftfullt protestera. Protesterna har varit många, innefattat många människor och pågått under en lång tid.

Grunden till protesterna var när regeringen tillkännagav att de avsåg att följa EU-regler med att halvera landets kväveutsläpp till 2030. I praktiken innebär detta att 30 – 40 procent av landets bönder kommer att tvingas till konkurs.

Den nederländska oppositionspolitikern och parlamentsledamoten, Thierry Baudet, avslöjar att EU:s dolda agenda är att tvinga bönderna till konkurs för att kunna köpa upp deras mark till billiga priser. Syftet med detta är att kunna bygga nya bostäder åt bland annat den tilltagande migrantströmmen till landet. Frihetsnytt rapporterade om detta redan i juli förra året.

Hårt arbete gav parlamentarisk framgång

Nu visar det sig att böndernas ansträngningar och kampvilja verkligen börjat ge konkreta resultat. I de nyligen avslutade provinsvalen i Nederländerna gick partiet BoerBurgerBeweging (”Bonde-medborgarnas rörelse”), ledd av Caroline van der Plas, kraftigt framåt, vilket kommer att påverka sammansättningen i senaten, rapporterar Reuters.

Enligt en första undersökning tar partiet 15 av senatens 75 platser och får därför goda möjligheter att påverka utvecklingen i landet.

Ingen kan ignorera oss längre, sade van der Plas till Radio 1.

Trots försök från den nederländska regeringen att tysta protesterna, visar framgången i valet att det går att få till en konkret förändring.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter