Nederländska staten vill stänga ner landets bondgårdar

Enligt en artikel från The Telegraph meddelar den nederländska regeringen att man vill stänga ner runt 3 000 gårdar för att följa EU:s miljöregler. Detta menar många kommer spä på missnöjet bland landets bönder och starta ännu större protester.

Stora protester bland tusentals jordbrukare utbröt i somras efter att regeringen lanserat en plan att minska kväveutsläppen med 50 procent till 2030. Många bönder anser att åtgärden orättvist riktar sig mot jordbrukssektorn istället för de stora industriländerna som till exempel Kina.

Många menar nu att den nederländska statens nya besked om att stänga ner 3 000 bondgårdar, kommer starta nya stora protester i landet. Under sommaren gick tusentals missnöjda nederländska bönder ut i stora demonstrationer, där man bland annat blockerade trafiken och lämnade stora högar med gödsel framför statliga byggnader.

Ett politiskt parti som kallas Boer-Burger-Beweging (Sve: Bonde-Medborgar-rörelsen) har startats i samband med protesterna. Partiet ligger för närvarande på fjärde plats i opinionsmätningarna inför nästa års val. Partiets stora valfråga kommer att vara att dra tillbaka klimatagendan så långt som möjligt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter