Nedskärningar på etablissemangsmedia

En av de största medierna inom etablissemanget kommer få skära ned på antalet anställda.

Kvällstidningen Expressen, ökänd för uthängningar av oliktänkande, kommer att behöva skära ned antalet anställda. Det ska röra sig om totalt 20 tjänster på redaktionerna i Stockholm, Göteborg och Malmö, rapporterar Göteborgs-Posten.

Detta presenterades under ett livesänt möte på YouTube som Expressens chefredaktör Klas Granström höll under onsdagseftermiddagen. Tidningen måste bli mer lönsam, vilket ska ske genom fokus på specifika områden och öka antalet snabba nyheter.

Mötet ska dock inte ha varit offentligt, men spreds av misstag genom sociala medier, vilket gjorde att informationen snabbt kunde nå ut till övrig media.

Pågående trend

Expressen är inte den enda aktören inom etablissemangsmedia som det går dåligt för. I slutet av januari kunde Frihetsnytt rapportera att Schibsted, ägare till bland annat Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Omni, behövde spara in 500 miljoner kronor.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter