Nej till radikalt klimatmål

Berlinborna folkomröstade under söndagen om det radikala klimatförslaget att göra staden klimatneutral redan till 2030. Men stadens invånare var inte inne på den linjen.

Som Frihetsnytt rapporterade under gårdagen fick Berlins invånare igår rösta om det radikala förslaget att tidigarelägga att göra staden klimatneutral redan till år 2030, istället för det fastlagda målet 2045.

De organisationer som driver agendan med att göra Berlin klimatneutralt så fort som möjligt fick dock se sig besegrade i söndagens val. Endast cirka 30 procent av väljarna röstade, varav 49 procent röstade nej. För att få igenom förslaget krävdes dels en majoritet av rösterna, dels att minst en fjärdedel av de röstberättigade stödde förslaget, skriver SVT.

Berlin får alltså följa hela Tysklands mål att bli klimatneutralt till 2045 istället, om inga andra insikter faller på plats innan dess. Men stadens socialdemokratiska borgmästare Franziska Giffeys strävar efter att CO2-utsläppen ska ha minskat med 70 procent (från 1990) redan år 2030.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter