”Neka Nato”-tal i Stockholm

28 maj hölls ett möte på temat ”Neka Nato” i Fatbursparken på Södermalm i Stockholm. Här publicerar Frihetsnytt ett tal av Ulf Sandmark som hölls vid mötet.

Ulf Sandmark är ordförande för Schillerinstitutet i Sverige, en liten organisation som av etablissemangsmedia ömsom beskrivs som ”vänsterextrem” och ”högerextrem”. Huruvida detta avspeglar att organisationen är förvirrad eller snarare att etablissemangsmedia är förvirrade, låter vi läsaren avgöra.

Du kan se talet i sin helhet här.

”Låt oss slå fast att Nato INTE är en försvarsorganisation för att upprätthålla fred. Nato är en organisation för världsdominans och ständiga krig!

Nato är inget stöd för det svenska hemvärnet.

Nato:s reella uppgift är att med militära medel upprätthålla ett angloamerikanskt imperium på nedgång, och nu handlar det om krigseskalering mot Ryssland och Kina.

Med världshistoriens största skuldbubblor är det angloamerikanska finansimperiet i ständig jakt på betalare. De som inte frivilligt betalar och låter sig plundras, krossas med regimförändringar eller krig.

Redan när dollarn skildes från guldet år 1971 varnade den amerikanske ekonomen och statsmannen Lyndon LaRouche för att det skulle inleda en period av spekulationskriser och risk för krig. Han förutsåg konfliktorsaken till världskrigshotet vi har idag. Nu står vi där!

Den improduktiva spekulationspolitiken har gjort att Västvärlden hamnar på efterkälken mot länder som satsat på fysisk ekonomisk utveckling och välfärd. Nu används Nato för att västvärlden med militära medel, hänsynslöst, skall fortsätta dominera hela världen. Vi befinner oss i den farligaste situationen i mänsklighetens historia, på randen av kärnvapenkrig!

Majoriteten av världens länder vill inte vara med på detta. Kontinentaleuropa tvekar om att fortsätta på denna självmordskurs. Men i Sverige håller en riksdagsmajoritet på att slutgiltigt göra Sverige till ett angloamerikanskt lydrike och dra oss in i krig med Ryssland och ekonomisk kollaps. Jag frågar: Är de svenska Natopartierna är från vettet?

De säger att de vill stöda Ukraina, men för varje dag kriget fortsätter förstörs Ukraina ännu mer. Detta helt onödiga krig kunde ha stoppats om alla Natoländer, EU och även Sverige inte insisterat på att Ukraina skulle få hota Ryssland med en Natoutvidgning.

Sverige ska inte stöda Ukraina med vapenleveranser!

Sverige ska inte låta Ukraina utnyttjas som kanonmat för att USA och Storbritannien vill krossa Rysslands ekonomi! Sverige ska hjälpa Ukraina till ett omedelbart vapenstillestånd och fredsförhandling!

Nu ordnar Natopartierna i Sverige och Finland en egen provokation mot Rysslands säkerhet med en helt onödig Natoutvidgning helt intill Rysslands andra största stad S:t Petersburg, helt intill de ryska ubåtsbaserna på Kolahalvön.  Det rubbar hela den globala kärnvapenbalansen.

Redan under Värdlandsavtalet har svenska flygvapnet börjat eskortera amerikanska kärnvapenbombplan av typen B-52 över Sverige. Varje B-52:a kan bära 12 kryssningsrobotar med kärnvapen, som inom minuter från Sverige kan förinta 12 ryska städer eller de ryska ubåtsbaserna på Kolahalvön. Detta är en sanslös kärnvapenprovokation som snabbt här i Norden kan utlösa en liknande kris som Kubakrisen 1962.

Den svenska beslutsordningen för att driva fram en Natoansökan var kuppartad och utan möjlighet för folket att säga sitt. Kravet på en svensk folkomröstning måste drivas vidare igenom hela valrörelsen! Natomedlemskapet kan stoppas. Sverige är inte med i Nato bara för att vi lämnar in en ansökan.

Turkiet har givit oss mer tid. Turkiet skyddar faktiskt Sveriges och Finlands, och Natoländernas och världens, säkerhet mer än vår egen Regering och Riksdag. Erdogan har varit den vuxne i rummet som ordnat fredsförhandlingar mellan Ukraina och Ryssland. Just det som Sverige och Finland skulle ha gjort, i stället för att ägna diplomati åt att gå med i Nato.

Även i andra Natoländer finns motstånd mot den sanslösa kärnvapenprovokationen som ett svenskt och finskt Natomedlemskap innebär. Vi kan räddas på mållinjen av att det inte godkänns i något av de 30 Natoländerna. Men låt oss svenskar ta vårt eget öde i våra egna händer. Natoanslutningen måste avbrytas!

Kärnvapenkrigseskaleringen i vår del av världen måste avbrytas med diplomati och dialog för fred och kärlek! Vad som behövs är en stor internationell fredskonferens för att skapa en ny arkitektur för alla länders säkerhet och ekonomiska utveckling.

Ekonomin måste sättas i förgrunden. Vi behöver rensa bort de finansiella skuldbergen med skuldavskrivningar. Men framför allt behöver vi återinföra bankdelning enligt Glass Steagall, så spekulanternas skuldberg försvinner i deras egna konkurser. Deras skulder skall inte lastas på folken som det gjordes i finanskrisen 2008 och som det nu görs med hyperinflation och krigsrustning. Rensade från spekulation kan bankerna hjälpa företag att öka produktionen så inflationen minskas. Staten kan ge ut Riksbankslån till infrastrukturprojekt och sätta folk i arbete. Riksbankens besinningslösa pumpning av spekulation och inflation måste upphöra. Investeringar i modernaste teknik som magnettåg och fusionskraft kan öka produktiviteten igen. Det är så inflation bekämpas på rätt sätt!

Folket måste skyddas från sanktionskrigets förkrossande prishöjningar på mat, bensin, el och transporter. Marknader måste regleras så folk och företag får vad de behöver till rimliga priser.

Jag vill tacka arrangörerna av denna manifestation. Motståndet mot Nato i alla läger måste nu samlas. Vi måste använda valrörelsen för att svänga om den svenska riksdagsmajoriteten ur Natos grepp.

Om de inte backar, kommer särskilt Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Centern drabbas kraftigt av folkets missnöje över att ha blivit överkört. Till detta kommer ilskan i svenska folket över sanktionernas effekt på priser på mat, el, bränsle, transporter och leveranskedjor. Tillsammans kommer motståndet mot krigspolitiken och dyrtiden öppna för att Sverige avbryter Natoansökningen och håller fast vid alliansfriheten.

Alla behövs för att driva bort Natoanhängare i olika partier från makten!

Alla behövs för att för försvara välfärd och utvecklingsmöjligheter!

Alla behövs för att försvara den svenska alliansfriheten!

Alla behövs för att dra tillbaka den svenska Natoansökan!

Tack för ordet!”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter