Nordkoreas stöd till Ryssland

Kan skicka 100 000 soldater

Det finns rapporter om att Nordkorea kan tänka sig att skicka 100 000 soldater för att stötta Ryssland i kriget mot Ukraina, förklarade den ryske militärexperten Igor Korotchenko i ryska Kanal 1. 

Enligt rapporter ska Ryssland vara i behov av soldater och arbetskraft, bland annat för att rusta upp krigsskador i städerna Luhansk och Donetsk. 

New York post hänvisar till att Ryssland har problem att försvara sig mot USA:s raketartilleri, vilket Nordkorea kan hjälpa till med. Under januari i år gjorde man flera robottester i landet. 

Korotchenko nämner i inslaget att han är imponerad över deras kunnande i att bekämpa artilleri. Om Nordkorea vill vara med och bekämpa ukrainsk fascism borde vi tillåta det, säger Korotchenko. 

Nordkorea har som tredje land erkänt Folkrepubliken Luhansk och Donetsk som självständiga stater efter att ha gjort sig fria från Ukraina.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter