Norge viker sig inte för den judiska lobbyn

Israel har försökt att framställa FN:s hjälporganisation UNRWA som terrorister. Men efter att uppgifterna konstaterats vara propaganda skänker Norge 100 miljoner kronor till organisationen.

Norge har redan tidigare visat sig kunnat stå emot judisk propaganda. De har bland annat sedan tidigare erkänt Palestina som stat.

Struntar i Israel

Nu går Norge ett steg längre, rapporterar Verdens gang. Norge meddelar nämligen att landet helt struntar i Israels påståenden om att FN:s hjälporganisation UNRWA (United Nations Relief and Works Agency) skulle ha hjälpt Hamas i sin terrorverksamhet. De skänker tvärtom 100 miljoner till organisationen.

Ett flertal länder stoppade stödet till organisationen, bland annat USA och Storbritannien, efter att Israel hävdat att organisationen hade koppling till terrorverksamhet. Flera länder, däribland Sverige, frös sina stöd. Men Norge återupptar alltså nu sitt stöd.

Propaganda

Bakgrunden är att Israels uppgifter kunnat avfärdas som propaganda. En oberoende granskning har slagit fast att det inte finns någon grund för Israels uppgifter.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter