Norra länken utsatt för cyberattack?

Under torsdagsmorgonen stängde Trafikverket ner hela Norra länkens tunnelsystem i alla riktningar, på grund av tekniska problem. Man vet ännu inte hur problemet uppstått eller var i tunnelsystemet felet sitter.

Tunnlar i Sverige är något av det mest tekniska vi har när det kommer till infrastruktur. Det är ventilation, pumpar om det regnat och andra säkerhetssystem och när vi inte har kontakt med kameror och systemen så måste vi stänga ner tunnlarna, det är en säkerhetsåtgärd, kommenterar presschefen på Trafikverket Bengt Olsson till TV4.”

Uppmaningen: Stanna hemma

Bengt Olsson uppmanar även de personer som vanligen pendlar med bil att jobba hemifrån idag. Vanligen passerar mellan minst 160 000 bilar över Norra länken som går runtom och igenom Stockholm.

Cyberattack

Några uppgifter om att det tekniska felet skulle bero på en cyberattack har varken bekräftats eller förnekats av Trafikverket ännu. Igår kunde Frihetsnytt berätta att Naturvårdsverket blivit utsatta för ett cyberangrepp där förövarna kom över en okänd mängd information som man också lyckades föra över till ett utländskt konto.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter