Norrlands KD-toppar svikna gällande elprisstöd

Elprisstödet utlovades i valet, men nu kommer det att betalas ut i februari och Norrland verkar bli utan. Det väcker kritik bland lokala toppar i energiministerns egna parti.

I samband med valet i höstas gick de partier som omfattas av Tidöavtalet, Moderaterna (M), Kristdemokraterna (KD), Liberalerna (L) och Sverigedemokraterna (SD), ut med att ett högkostnadsskydd mot de höga elpriserna för företag och hushåll.

Men när elpriserna nu skjutit iväg kommer olika bud från regeringen om elprisstödet. Som det ser ut nu kommer elprisstödet att betalas ut först i februari och då kommer det att baseras på kostnaderna från förra vintern. Det gör att elkonsumenter i norra Sverige i nuläget inte kommer att få del av stödet, trots att priserna i norr stigit rejält, rapporterar SVT.

Det har resulterat i att KD:s nordliga företrädare känner sig svikna av sin partiledare, tillika energiminister Ebba Busch.

Lovar man något ska man hålla det”

Stig Töyrä, ordförande för Kristdemokraterna i Norrbotten, känner sig sviken av att Norrland inte kommer att få del av det utlovade stödet, rapporterar Svenska dagbladet.

Även Henrik Sendelbach, gruppledare för Kristdemokraterna i region Västernorrland, upplever ett svek från regeringen. Han medger att det alltid kommer att vara någon som är missnöjd, men att det hade varit mer rättvist om även norra Sverige hade tagits med i beräkningen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter