Norrtäljes vice ordförande avgår efter chockhöjning av löner

Norrtälje kommuns vice ordförande och pappan bakom chockhöjningarna av politikernas arvoden, Staffan Tjörnhammar, avgår efter kritiken.

Norrtäljes nya kommunledning hamnade i en rejäl kritikstorm efter att kommunfullmäktige med M, SD, KD och L i ledningen beslöt att chockhöja sina arvoden efter valet. Kommunstyrelsens ordförande Bino Drummond (M) med nästan 27 procent till 110 400 kronor i månaden och övrigas höjningar baserade på ordförandens lön.

Nu har kritiken lett till att kommunstyrelsens vice ordförande Staffan Tjörnhammar (M) avgår. Enligt Norrtelje tidning var det han som låg bakom beslutet.

Samtidigt var det så att Staffan var ansvarig för det här, han insåg att det här ärendet blev fel precis som jag och alla andra gruppledare gör och jag har full förståelse för att han väljer att kliva av i det här läget, säger ordförande Bino Drummond.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter