Novak Djokovic får åter spela i Australien

Novak Djokovic är nu åter välkommen tillbaka till Australien och spel i Australian Open i januari meddelade de australiensiska myndigheterna på onsdagkvällen. En stor seger för människors valfrihet!

Nu välkomnar Australien åter topptennisspelaren Novak Djokovic, 35, för att delta i Australian Open. Han skickades ut ur landet i januari efter att han deklarerat att han inte hade för avsikt att vaccinera sig mot Covid-19 och missade därmed chansen att delta i årets Australian Open och sannolikt en rejäl prissumma. Men detta gjorde inte att Djokovic tvekade:

Det är ett pris jag är beredd att betala, sade han till BBC då.

Han avstod även US Open i september av samma anledning.

Glädjande kursändring på gång?

Nu har Australiens myndigheter glädjande nog svängt i frågan vilket kan vara en indikation på att saker går i en positiv riktning i fråga om människors valfrihet och mänskliga rättigheter.

Redan tidigt efter Covidutbrotten i världen redogjorde Djokovic för sin ståndpunkt att inte vilja vaccinera sig, utan att för den skull vara generellt emot vacciner – däremot tvång.

Mitt problem med vacciner är om någon tvingar mig att sätta in något i min kropp som jag inte vill ha. För mig är det oacceptabelt.

Nu är tennisesset alltså åter välkommen in i landet och kan se fram emot att kämpa om den 22:a grand slam-titeln i karriären.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter