Nu höjer Arla priset på mjölk

Mejerijätten Arla kommer att höja priset på mjölk i Sverige. Varför man gör detta väcker förvåning, men Arla har blivit vana att bli hårt kritiserade de senaste åren.

Den första april höjs priset på Arlas mjölk för butikerna som köper in den, rapporterar Aftonbladet. Hur mycket priset höjs finns det i nuläget ingen offentlig information om.

– Vi har aviserat en prishöjning, men hur stor den blir kan jag inte säga något om just nu. Produkter kommer att höjas olika mycket. Vissa höjs lite mer och vissa lite mindre, säger Max Wallenberg, presschef på Arla Sverige, till Aftonbladet.

Att butikerna får betala mer för mjölken kommer i sin tur leda till att kunderna i sin tur får betala mer. Aftonbladet att många förvånats av att Arla kommer höja priset, samtidigt som priset man betalar bönderna inte har förändrats.

Politiskt aktivistiska

Arla har de senaste åren blivit ökända för sin uttalade politiska korrekthet, vilket har gjort att många valt att överge märket till förmån för andra alternativ. 2015 retade man en stor del av de svenska mjölkkonsumenterna med en reklamfilm, där man hyllade invandring och samkönade äktenskap. På Youtube är kritiken hård i kommentarsfältet.

Sommaren 2023 släppte man en ny reklamfilm, med ett snarlikt innehåll. Kommentarsfältet är denna gång avstängt, men på forumet Flashback är kritiken hård.

Man har även försökt rida på klimatalarmismen och marknadsföra sina produkter som klimatneutrala, genom sin slogan ”Netto noll klimatavtryck”. Detta var dock inte sant och 2021 utsågs Arla till Årets matbluff på grund av detta.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Jag drack mjölk oftare förr.

  Men det kändes mer angeläget att stötta jordbruket när kor faktiskt gick ute och betade hela somrarna och in på hösten.
  Nu vankar kor omkring i lösdrift på cementgolv , dom har en hage utanför som dom kan gå lite i —dessutom har djuren avlats så att deras juver är så stora och tunga att djuren knappast kan gå.
  Fy f*n !!

  Dessutom finns det alldeles för många olika sorters mjölk —det blir bara en massa kostnader.
  Det räcker med 3 % , mellanmjölk 1,5 % och helt fettfri ” minimjölk” som förr hette ” skummjölk ” .

  Vi behöver f.ö. inga mejeriprodukter från Danmark eller Finland .
  Det blir ju bara en massa onödiga transporter.

  Färdigskivad ost är faktiskt inte så dumt , inga ” skidbackar ” eller mögel efter ställen där man hållit osten medan man hyvlar med osthyvel.

  Det är mellanhänderna som ta det mesta —bonden får förvånande lite .

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter