Nu kontrollerar bönderna gränsen

Bönderna i Polen har länge kritiserat den billiga livsmedelsimporten av ukrainska varor, som möjliggjorts av EU. Nu uppges bönderna helt kontrollera gränsen mellan Polen och Ukraina, och de inspekterar bilar och lastbilar som vill in i landet.

Frihetsnytt har tidigare skrivit om spänningarna mellan Polen och Ukraina, där bönderna i det förstnämnda landet är starkt kritiska till att EU har slopat tullar på varor som kommer från Ukraina. Bönderna har även protesterat mot dåliga villkor, höga bränslepriser och EU:s så kallade ”gröna omställning”.

Nu har det gått så långt att bönderna har tagit lagen i egna händer, rapporterar Al-Jazeera. Tidningen uppger att bönderna helt har tagit kontroll över gränsen mellan de två länderna, och att de stoppar bilar och lastbilar för kontroller.

Enligt SVT är det numera bönderna som bestämmer ”vem som ska få passera och inte”.

Bondeprotesterna har fått Polens premiärminister Donald Tusk att överväga att tillfälligt stoppa inflödet av ukrainska varor till landet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Bravo . Riktiga karlatag . 💪

  Sådant skulle vi behövt i Sverige redan på 1950-60 talet när (S) tvingade bort familjejordbruken.

  Ett bondetåg som jagat herr Erlander och hans ministär till skogs hade varit en syn för gudar !!🎉😇

  Inte ens nu gör de få bönderna gemensam sak. T.e.x skulle dom rika organisationerna LRF m.fl. kunna betala en ”strejkkassa” så bönderna skulle kunna strejka –inga mjölkleveranser och inga djur till slakt under t.e.x 2 veckor.
  Regeringar måste tvingas till lydnad/underkastelse….att skriva insändare nyttar inget —man måste gå samman i enighet .
  Samtidigt måste gränserna blockeras för all import.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter