”Nu räcker det!” – britter vägrar betala elräkningen

Uppemot 100 000 britter har lovat att sluta betala sina elräkningar under den kommande vintern ifall inte regeringen och energibolagen genomför ”drastiska förändringar”. Kampanjen siktar på att en miljon medborgare ska ansluta sig till protesten.

”Jag har aldrig varit inblandad i någon form av civil olydnad tidigare. Jag har alltid varit en snäll gosse – jag är inte den sort som klistrar fast mig själv på motorvägen. Men jag har insett att det endast är genom kollektiv handling vi kan övertyga regeringen och energibolagen att göra några mycket drastiska förändringar.” Så inleds en debattartikel i brittiska The Guardian av en Yorkshirebo i 70-årsåldern som bara presenteras med förnamnet Christopher.

Christopher har gått med i uppropet Don’t Pay UK, tillsammans med i skrivande stund drygt 91 000 andra britter. Den 1 oktober har de lovat att sluta betala sina elräkningar i protest mot de stigande energipriserna.

Christopher förklarar att han inte är partipolitiskt orienterad alls och inte bryr sig om vänstern eller högern, men att regeringen verkar svika de fattigaste mest av alla. Han förklarar att han som pensionär med kronisk sjukdom redan haft svårt att klara av räkningarna då pristaket på elektricitet ökade till 170 pund (2 250 kronor) i månaden. Nu ska de öka med ytterligare 60 till 70 procent i vinter. Christopher och miljontals andra britter kommer helt enkelt inte att ha råd, och försöker nu protestera för att få myndigheterna att ändra sin politik innan det är för sent.

Don’t Pay-kampanjen siktar på att få en miljon britter att underteckna uppropet och lova att ”strejka” med sina elräkningar.

”Jag är rädd att det blir många, många tragedier kopplade till det kalla vädret bland gamla och handikappade människor denna vinter, då människor inte vågar vrida på värmen. Så regeringen måste göra något åt pristaket. Det måste sänkas”, avslutar Christopher.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter