Nu skickar regeringen ännu fler militärer till Röda havet

De militära insatserna mot houthi-rebeller fortsätter i Röda havet. Sedan tidigare har Sverige skickat ned militärer för att delta i insatserna och nu utökas styrkan.

Den 22 februari i år meddelade den svenska regeringen att man kommer skicka tio stabsofficerare för att delta i EU:s och USA:s militära insatser mot jemenitiska houthi-rebeller i Röda havet.

Nu har regeringen beslutat att utöka styrkan till 25 man, rapporterar SVT. Det rör sig om ett sjukvårdsteam, som ska arbeta från ett nederländskt fartyg. Som det ser ut kommer runt 12-13 man att tjänstgöra åt gången.

– Jag bedömer att arbetet kommer att sätta igång tämligen omedelbart och att de kommer att verka åtminstone tills augusti, säger försvarsminister Pål Jonson till SVT. Han utesluter inte att insatsen kan utökas, men hävdar att det inte är aktuellt att skicka ubåtar, örlogsfartyg, eller väpnade styrkor till Röda havet.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter