Nu släpps 2:a avsnittet av succédokumentären

Det andra avsnittet av Jonas Nilssons dokumentärserie om den svenska kristendomen finns ute nu! Filmskaparen bakom Palaestra Media går på djupet tillsammans med några av Sveriges främsta opinionsbildare om värdet av den kristna tron i det moderna Sverige. 

I första avsnittet, Frihet genom tro, fick tittaren höra den frihetsälskande ingenjören och ekonomen Klaus Bernpaintner, dela med sig av sina reflektioner kring samhället och den kristna tron idag. 


Styrka genom tro, heter det andra avsnittet, där den välkända nationalisten Magnus Söderman tar åskådaren med på en spirituell resa och delar med sig av hur han finner styrka och mod genom sin starka kristna tro i tider där världens stater och nationer vänder sig emot sina egna befolkningar för att införa The Great Reset på beställning av finanseliten. 

FrihetsNytt kontaktade Jonas Nilsson och frågade varför han just valt ämnet tro för denna dokumentärserie?

– Inte nog med att vi svenskar är sekulariserade, vi är även ganska rotlösa, och jag tror att det hör lite samman. En förstärkningseffekt i det här avseendet är att många framträdande företrädare inom Svenska kyrkan agerar i enlighet med tidsandan och försöker att få kristendomen att passa in till de socialliberala vindar som blåser för stunden.

– De sätter ett likhetstecken mellan tron och de policybeslut som tas t.ex. rörande invandringen, vilket i sin tur alienerar människor som ställer sig kritiskt till bland annat mångkulturen. Med den här serien så vill jag påvisa att det finns fler sätt att betrakta bibeln, tron och kristenheten på än den politisk korrekta tillrättalagda bilden som har blivit alltför dominerande.

Se dokumentären nu

Första avsnittet finns att se att här och det andra avsnittet här.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter