Nu tar Nooshi tag i falukorven – svidande kritik till Busch

Nooshi Dadgostar (V) håller i en falukorv samtidigt som hon ger kritik mot Ebba Busch (KD) för att inte leva upp till vallöften. Men påhejandet av väljarna uteblir, de börjar tröttna på ”dagisnivån”.

Under valrörelsen genomförde Kristdemokraternas (KD) partiledare Ebba Busch en uppmärksammad aktion där hon valde att hålla upp en falukorv för att förtydliga politiska poänger. Korvaktionen ägde rum under slutdebatten den 2 september 2022 i Sveriges Radio och användes för att beskriva de stigande priserna.

Efter detta användes falukorven frekvent under valrörelsen men även efteråt. Bland annat har Magdalena Andersson, partiledare för Socialdemokraterna, använt referenser till falukorven när hon kritiserade den nya regeringens arbete.

Nu tar även Nooshi tag i falukorven

Den senaste av Sveriges politiker att använda falukorven för att framföra politiska budskap är Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar. I en video hon publicerat på Twitter kritiserar hon Busch för att vara en hycklare när hon inte lyckas ta tag i de stigande kostnaderna som hon pekade på i sin egen korvaktion den 2 september, trots att hon nu sitter i regeringen.

Väljare inte imponerade över tilltaget med falukorven

Få väljare verkar imponerade över den intellektuella nivå politikerna haft i samband med användandet av falukorvar. Flera har utryckt att politikerna inte tar sitt uppdrag på allvar och att de borde ”lämna sandlådan” och på riktigt ta tag i Sveriges omfattande problem istället för att ”hålla på med billiga PR-trick”.

I kommentarsfältet till Dadgostars video på Twitter kan man bland annat läsa följande:

– Kritisera Bush för att vifta med en falukorv utan att presentera politik som kan hjälpa genom att, vifta med en falukorv utan att presentera politik som kan hjälpa, skriver @VictorRundstrom

– Hahah vilken dagisnivå. Men man kan inte förvänta sig något annat än det från V, skriver @Vilsmyr

– Du gnäller om falukorv men viftar med en? Hur kan skatteintäkterna inte räcka? Vi har tydligen råd att skänka 50 miljarder varje år till diktaturer och korruption bla, skriver @hitithaaard

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar