Ny åklagare kommer att väcka åtal mot Hunter Biden

Presidentsonen Hunter Biden har kunnat knytas till flera olika brott, alltifrån narkotikamissbruk till grov korruption. Än så länge har ingen fällande dom kommit, men nu verkar det som att ett nytt åtal kan ge resultat. Detta sker samtidigt som utredningar och åtal riktas mot toppkandidater inför det amerikanska presidentvalet.
David Weiss. Foto: Wikipedia/ United States Attorney's Office
David Weiss. Foto: Wikipedia/ United States Attorney’s Office

Under fredagen meddelade åklagaren David Weiss att ett åtal om brott kan riktas mot Hunter Biden, son till president Joe Biden. Detta skedde i anslutning till att justitiekanslern Merrick Garland utnämnde Weiss till specialombud i utredningen av Hunter Biden, rapporterar Reuters.

Att Garland utnämnde Weiss till posten har förvånat många, eftersom han utnämndes av Donald Trump till federal åklagare för Delaware, men fick trots det behålla sin post under Biden-administrationen. Weiss har utrett Hunter Bidens förehavanden sedan 2019, med fokus på anklagelserna om skattebrott och vapenbrott. Det senare brottet ska ha begåtts genom att Hunter avfyrat ett vapen när han varit narkotikapåverkad.

Utredningen av honom pågår fortfarande och i slutet av juli avslog en domare förslaget om att Hunter skulle erkänna sig skyldig till skattebrott, i utbyte mot att anklagelserna om vapenbrott släpptes. Weiss ska ha varit inblandad i förslaget, vilket gjort att han fått kritik från republikanerna i kongressen.

Garland meddelade att Weiss fått möjlighet, genom sin nya roll, att kunna väcka åtal varsomhelst i USA. Redan nu har Weiss meddelat att han kommer att ta upp olika åtalspunkter mot Hunter i delstaterna Kalifornien och Washington, där brott ska ha begåtts.

Frihetsnytt kunde under torsdagen rapportera att nya bevis offentliggjorts, som visar hur Hunter Biden använt sin fars politiska ställning som en handelsvara i kontakter med utländska oligarker och resursstarka företag. Det finns inga bevis för att Joe Biden ska ha varit inblandad i korruptionen.

Domstolarnas roll i presidentvalet

Rättegångar ser ut att bli en viktig del i det amerikanska presidentvalet 2024. Frihetsnytt har i flera artiklar tagit upp de åtal som etablissemanget riktar mot Donald Trump, som rör anklagelser om skattebrott och att han skulle ha uppviglat till stormningen av kongressbyggnaden den 6 januari 2021 (en händelse som pekats ut som våldsam i media, men enligt filmer från övervakningskameror gick det förhållandevis fredligt till).

Tidigare har en utredningskommitté lagt ned anklagelserna mot Trump om att han skulle ha varit inblandad i stormningen, men nu har ändå åtal väckts.

Enligt bedömare är detta ett försök från Biden-administration att sabotera för den främste konkurrenten om presidentposten, då rättegångarna innebär att både tid, energi och pengar som egentligen skulle ha gått till valkampanjen, istället får användas till det juridiska.

Samtidigt är president Biden själv under utredning för hur han har hanterat stora mängder av hemliga dokument, som förvarats på olika ställen i hans hem och privata kontor. Många anser dock att både Hunter och Joe Biden blir positivt särbehandlade av rättsväsendet, medan Trump blir negativt särbehandlad. Enligt en undersökning utförd av Reuters/Ipsos ska mer än hälften av amerikanerna vara av den uppfattningen.

Enligt den tidigare demokratiska presidentkandidaten Tulsi Gabbard, som idag är en av Trumps främsta allierade, har rättsväsendet förvandlats till ett vapen som används för att skydda Biden-familjen och slå mot de som utmanar deras makt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter