Ny bok varnar världen att begå samma misstag som Sverige

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Tommy Ulmnäs nya bok sammanfattar hans 50-åriga forskning

I det goda initiativet får vi återigen möta författaren, juristen och före detta kommundirektören Tommy Ulmnäs där han presenterar sin nyutkomna bok Sweden – the Lost Paradise. Boken är ett sammandrag av hans 50-åriga erfarenhet av offentlig förvaltning och avsedd att spridas utanför landet för att varna andra länder att begå samma misstag som Sverige.
Detta är ett sammandrag av intervjun.
Tommy, berätta varför du skrev den här boken

– Man blir ju inte profet i sin egen by, så jag insåg att i den svenska ankdammen kommer jag inte bli profet, utan jag måste gå utanför landets gränser för att få folk att förstå vad som har hänt med Sverige. Många länder talar om att Sverige har kraschat som nation – det fantastiska landet som var en föregångsnation en gång.

– Nu vill jag gå ut och tala till folk utanför landets gränser och detta är alltså en komprimering av vad som hänt de senaste 50 åren. Det är en varningsbok – att inte hamna i samma vansinniga situation som Sverige och låta vänsterpolitiker trasa sönder alla förutsättningar.

Är du ensam om att ha kartlagt de skeenden och konsekvenser vi har sett det senaste halvseklet?

– Ja, all heder åt alla professorer och andra med specifika kunskaper inom olika områden, jag beundrar dem. Men jag är den ende i Sverige som har gjort klart sambandet mellan orsak och verkan de senaste 50 åren. Det vi ser idag är inget som har poppat upp idag utan det är en kontinuerlig försämring av landet och utstuderad illvilja av politiker att trasa sönder det svenska samhällssystemet.

Vad är det största felet Sverige har gjort som nation?

– Sverige var ju, som sagt, föregångslandet framför alla andra. Sen hände något 1968. Olof Palme var ordförande i socialistinternationalen i Europa och man började säga en massa saker som var fullständigt idiotiska. Man skulle plocka bort auktoriteten på alla områden, man skulle inte längre peka på vad som var rätt och fel, moral och etik skulle plockas bort, och ordning och reda ansågs hämmande för de som växte upp då och så vidare.

Det är ett djävulskt arbetssätt man använt sig av.

Tommy Ulmnäs

– De största felen man har gjort är att man har fostrat människor som inte längre vet vilket ben de ska stå på. Ungdomar idag är jättevilsna för det finns inga rättesnören längre hur man ska ta sig fram i livet. Det är det största felet för där har man skapat tre generationer sedan slutet av 60-talet som är helt vilsna. Man har prackat på generation efter generation vansinnigheter med början redan i förskolan. Det är ett djävulskt arbetssätt man använt sig av.

Vad har det fått för konsekvenser att Socialdemokraterna har placerat vänsterorienterade personer på alla viktiga befattningar i samhället?
– Sossarna har ju styrt landet i nästan 100 år och under den tiden befäst sina positioner genom den svenska förvaltningen och man har sett till att deras idéer har planterats. Det är vänsterorienterade människor i tusental i den offentliga sektorn och de sitter ju kvar och är bromsklossar även om det blir en ny regim.

– Man har ju också sett till att tjänstemännen inte längre behöver ha något ansvar och då får vi de här vansinniga besluten från den ena myndigheten efter den andra. Man har också sett till att politikerna inte har något som helst ansvar. För folk tror ju att det är politikerna som styr, men det är det inte. Då säger de att ”vi har inget ministerstyre i det här landet”. Då har man uppnått ett slags Moment 22. Tjänstemännens ansvar togs bort 1976 – de behöver inte ta ansvar för vad de gör och ministrarna får inte ta något ansvar, för vi har inget ministerstyre.

– Detta är medvetet skapat så att folk inte ska kunna överklaga och de ska heller inte förstå vad som händer på myndigheterna. Man ville stoppa folkets möjligheter att ifrågasätta vad de gjorde.

Man ville stoppa folkets möjligheter
att ifrågasätta vad de gjorde

Tommy Ulmnäs
Tror du att Tidöavtalet kommer leda till någon förändring?

– Både ja och nej. Den borgerliga regeringen sitter i exakt samma situation som den socialistiska regeringen gjorde. De hade Miljöpartiet som styrde och ställde och hade sossarna som gisslan. I den här grupperingen är det Liberalerna som styr och håller de andra som gisslan. Många starka krafter inom Liberalerna vill ju störta det här samarbetet.

– Själva Tidöavtalets innehåll, vad man vill göra och vad man har förstått måste göras, är helt fantastiskt bra. Det är ju den enda vägen vi har att gå. Jag önskar dem verkligen lycka till.

Tommys bok Sweden – the Lost Paradise och hans övriga titlar finner ni att beställa här.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter