Ny brottsrubricering efter jordskred

Mer och mer tyder på att mänskligt agerande kan ha orsakat jordskredet i Stenungssund. Nu ändrar åklagaren den misstänkta brottsrubriceringen.

Vad som egentligen orsakade det stora jordskredet i Stenungssund är fortfarande oklart, men nu verkar myndigheterna vara alltmer inriktade på att det ligger ett brott bakom.

Men vilken typ av brott det skulle röra sig om har däremot pendlat de senaste dagarna. Som Frihetsnytt rapporterade utredde polisen det som allmänfarlig ödeläggelse, kopplat till en närliggande byggarbetsplats. Men därefter verkar åklagaren ha varit inne på att ändra det till miljöbrott, vilket återigen ändras till grov allmänfarlig ödeläggelse, rapporterar Sveriges Radio (SR).

Åklagare Magnus Clase berättar för SR att han har svårt att tro att någon har gjort detta med avsikt, vilket är anledning till att han ändrar rubriceringen till ett brott, som inte begåtts med uppsåt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter