Ny koranbränning är inplanerad

Trots kraven från muslimska länder och företrädare, kommer en ny koranbränning att äga rum, vilket talar för att försvaret för att yttrandefriheten i Sverige står fast.

Måndagen den 14 augusti klockan 13:00 är det dags för en ny koranbränning, som kommer att äga rum på Mynttorget i Stockholm. Det är Salwan Najem, som assisterat Salwan Momika vid de tidigare koranmanifestationerna, som har ansökt om tillståndet, rapporterar TV4.

Den senaste tidens koranbränningar i Sverige, och senare även Danmark, har resulterat i hot och påtryckningar från muslimska företrädare och regeringar, vilket Frihetsnytt har rapporterat om.

Det har även funnits en oro för att den svenska regeringen skulle inskränka den grundlagsskyddade yttrandefriheten och förbjuda koranbränningar, enbart för att blidka de som riktar hot mot Sverige. Men detta nya tillstånd visar att i nuläget står försvaret av vår grundlagsskyddade yttrandefrihet fast.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter