Ny lag ska bekämpa illegal invandring

Mängden illegala migranter som tar sig till Storbritannien med båt ökar konstant och utgör ett omfattande problem. Nu är en ny lag på väg som hoppas kunna åtgärda det omfattande problemet med illegal invandring.
Suella Braverman
Suella Braverman. Foto: Wikipedia/ UK Government

På tisdag, den 7 mars, kommer den brittiska regeringen att ta fram en ny åtgärd för de okontrollerade migrantströmmarna till Storbritannien. Det rör sig om en lag som riktar sig mot de migranter som tar sig över Engelska kanalen i båtar från Frankrike, rapporterar The Sun.

De senaste två åren har antalet fördubblats, där 45 000 anlände under 2022, varav majoriteten utgjordes av migranter från Syrien och Afghanistan.

Nog är nog! Det brittiska folket vill se detta löst, sade inrikesministern Suella Braverman till The Sun, De är trötta på tufft prat, men otillräckliga åtgärder. Vi måste stoppa båtarna!

Båtresa blir flygresa – till Afrika

Den nya lagen kommer innebär att migranterna direkt kommer få sina asylansökningar förklarade som ”oacceptabla”, varpå de kommer att skickas till ett ”säkert tredje land” så omgående som möjligt. Sedan tidigare finns det ett avtal mellan Storbritannien och Rwanda i Centralafrika om att ta emot illegala migranter.

Frihetsnytt kunde i december rapportera att brittisk domstol fastställt att planerna på att skicka migranter till Rwanda är lagligt, efter att migrantaktivister överklagat regeringsbeslutet till domstol.

Just nu försöker aktivisterna att få igenom ett överklagande hos Storbritanniens högsta domstol, rapporterar Reuters.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter