Ny mark bröts på Svenska Bok- & Mediemässan

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

En makalös prestation i organisationsväg för yttrandefriheten

Under lördagen visades tydligt att den fria rörelsen kan organisera stora och komplexa event som drar mycket folk och kan presentera tunga namn på talarlistan.

Nu är jag i och för sig väldigt partisk när jag skriver dessa rader, då jag själv agerade konferencier på kulturscenen. Men jag vill ändå dela med mig av den fantastiska känslan som jag fick av arrangemanget som helhet.

Denna upplaga av Svenska Bok- & Mediemässan får verkligen sägas ha brutit ny mark. Inte bara för att den fortsätter växa i storlek – där mässan i oktober 2021 samlade ungefär 500 personer – till att nu varit uppe i över 1500 deltagare.

Oliktänkande möttes

Det är även framförallt för att man lyckas få personer från åsiktsläger som omfamnas av etablissemanget att ställa upp. Ett sådant exempel var klimataktivisten Alfred Westh, som bland deltog i en debatt om klimatfrågan med klimatskeptikern Lars Bern. Nu hade jag tyvärr inte möjlighet att själv närvara där, men vad jag har fått höra så skötte båda parterna debatten med bravur. Så Westh ska verkligen ha all heder för att han bejakar sann yttrandefrihet genom att ställa upp.

Entreprenörsanda och modiga kändisar

Men även på min scen gav framträdanden en stark känsla av hopp inför framtiden. Den entreprenörsanda som uppvisades av William Hahne och Jonas Nilsson när de presenterade sina projekt inom datorspel (Nordic Empire) respektive dokumentärfilm (Palaestra media), visar den förmåga som Rörelsen etablerat genom att kunna skapa egna plattformar inom sådana områden.

Det var även en enorm heder att få presentera personer med lång erfarenhet inom den etablerade kulturbranschen, som författaren Einar Askestad, musiker som Miqael Persson (tidigare känd som ”Hicks”), Martina Edoff samt bröderna Fredrik Larson och Joakim Johnsson. Vi hade även fått med oss Jon Rekdal, med en lång meritlista inom både film och musik och som till och med pluggat under den legendariske tyske regissören Werner Herzog.

Slutpunkt på en mandatperiod

Med bara några veckor kvar till valet får denna mässa sägas utgöra det sista slutstycket i den politiskt katastrofala mandatperioden 2018-2022, med gängvåld, pandemihysteri, krigshets och en havererande energipolitik.

Förhoppningsvis innebär även detta slutet på en era där den rådande dynastin Medieetablissemanget äntligen kommer att avtronas.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter