Ny migrationskris – upp till bevis för svenska politiker

Migrationskrisen 2015, när Sverige var målet för oräkneliga migranter som reste genom Europa, kan ha varit den mest destruktiva händelsen i Sveriges historia. Svenska politiker satte inte stopp för massmigrationen förrän långt efter att det var försent. Nu är nästa katastrof på väg, det visar olika officiella siffror över migrantrörelser i och till Europa. Det är nu upp till bevis för svenska politiker – de har haft en tuff retorik, kan de också föra en lika tuff politik?

En miljon migranter till Europa

Enligt Bernd Parusel, forskare vid Svenska institutet for Europapolitiska studier, som citeras i en migrationspolitisk artikel i Dagens Nyheter (DN), kan en miljon asylmigranter komma från tredje världen till EU under 2023. Det kan jämföras med 2015, då FN skattade antalet asylmigranter från tredje världen till 911 000, varav 163 000 kom till Sverige.

2015 – för sent, och för lite

Långt in i 2015-katastrofen stod Sveriges dåvarande statsminister Stefan Löfven på ett torg och utropade ”Mitt Europa bygger inga murar!” Kort efter tvingades han dock vidta politiska åtgärder för att få stopp på migrationsvågen till Sverige, som hotade att knäcka välfärden helt.

Många minns den gråtande miljöpartiministern, Åsa Romson vid presskonferensen när åtgärderna presenterades, och hur hon skyllde på sina kommunalråd för politiken som hon måste föra om hon ville sitta kvar vid makten.

2023 – sanningens minut?

Regeringen Kristersson sitter på mandat från Sverigedemokraterna, som vill motverka migrationspolitiken från tiden för omsvängningen 2015, och även Kristerssons eget parti, Moderaterna, har hållit mycket hög profil i migrationspolitiken – asylmigrationen ska helt enkelt ner. Det som många har ifrågasatt är skillnaden mellan politik och retorik, liksom bristen på kraftfulla lagförslag mot massmigrationen till Sverige. Mest har det varit utredningar.

Nu under hösten beräknas migrationskrisen komma till EU och Europa. Det är nu som många förväntar sig att politikerna lever upp till sina ord och förhindrar en upprepning av 2015 års katastrof.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Jag såg nyss ett gammalt klipp från Aktuellt där Reinfeldt mycket bestämt hävdar att ”invandring berikar Sverige”

    Det var ang. att Billström sagt att ”volymerna ” orsakade problem….och där blev sedan Billström offentligt förnedrad.

    Om (M) skall kunna ha minsta förtroende måste FR uteslutas. Naturligtvis bör ex frun Filippa också uteslutas.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter