Ny misstänkt utpekas för Nord Stream-sabotage

Brittiska flottan anklagas för Nord Stream-sabotage

Anklagelser har kastats fram och tillbaka om vem som legat bakom sprängningen av Nord Stream-ledningen. Den senaste att pekas ut är brittiska flottan.

Sprängningen av gasledningen Nord Stream den 26 september, som transporterar rysk gas till Europa, har blivit en central del i propagandakriget mellan Väst och Ryssland.

I Väst råder konsensus att det är ryssarna som ligger bakom. Samtidigt pekar ryssarna på bevis som talar för att framförallt USA, eller någon av dess allierade, ligger bakom, efter att Biden vid ett tillfälle av misstag lovat att spränga ledningen.

Brittiska flottan pekas ut som ansvariga för attacker

Under lördagen pekade det ryska försvarsministeriet ut Storbritannien, eller närmare bestämt dess flotta, för att vara ansvarigt för sprängningen. Enligt ryssarna är det samma specialister som tidigare under lördagen riktade drönarattacker mot ryska Svarta havs-flottan, som planerade och utförde attentatet mot gasledningen, rapporterar Reuters.

Storbritannien nekar till anklagelserna och anklagar i sin tur Ryssland för att ”saluföra falska påståenden på en episk nivå”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter