Ny pk-satsning från Netflix får bottenbetyg

Netflix’ identitetspolitiska tolkning av The Witcher fortsätter att stöta på problem. Kritiker och tittare sågar serien, och på inflytelserika Rotten Tomatoes får den bottenbetyg.

Serien The Witcher som går på Netflix har inte haft en bra höst. Serien är en godtycklig tolkning av den polske fantasyförfattaren Andrzej Sapkowskis böcker i The Witcher-serien, som handlar om monsterjägaren Geralt av Rivia. Böckerna har sedan tidigare tolkats av spelindustrin, där den tredje delen The Witcher 3: Wild hunt hyllas som ett av tidernas bästa spel.

I november kunde Frihetsnytt rapportera att huvudskådespelaren Henry Cavill, som spelar Geralt, valt att lämna produktionen eftersom han inte delade producenternas syn på böckerna och Geralt.

Produktionen fick i ett tidigt skede kritik för sin identitetspolitiska tolkning av böckerna. Bland annat byttes flera karaktärer som i böckerna var vita ut mot färgade skådespelare.

Det gick så långt att producenten, Lauren S. Hissrich, efterlyste en svart eller asiatisk person att spela karaktären Ciri, som i böckerna och spelen är väldigt blek och vithårig. Kritiken och uppmärksamheten blev så hård att man tvingades backa och förhålla sig trogen förlagan.

Enad kritikerkår totalsågar sidoserie

Att använda sig av identitetspolitiska pekpinnar kan generera gillande från proffstyckare och eventuell stödfinansiering från trendkänsliga Hollywood-studior.

Men läggs inget fokus på själva innehållet, såsom handling, karaktärer och deras utveckling samt skådespelarnas tolkning av dessa, så kommer den kräsnaste kritikern, tittaren, inte att vara nådig.

Nyligen släppte Netflix The Witcher: Blood Origin, som är en sidoberättelse till huvudserien, och följer mönstret med att bocka av politiskt korrekta punkter, men låter själva innehållet bli som det blev.

Kritikerna och tittarna har, för en gångs skull, varit rörande eniga när det gäller serien: den är värdelös.

På kritikersidan Rotten Tomatoes, som samlar snittbetyg från olika sidor, ligger kritikerbetyget i nuläget på 38 procent, medan tittarna har gett den ett genomsnittsbetyg på 8 procent, vilket får ses som katastrofalt uselt.

Svenska Gamereactor håller heller inte igen på kritiken, utan har följande att säga om serien, som man gav 2/10:

”Blood Origin har samma billiga kvalitet som en usel fantasy-pocket i reabacken.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter