Ny räntehöjning väntas – kan slå mot bolånen

Torsdagen den 24 november publicerar Riksbankens direktion sitt räntebeslut. Enligt många bedömare pekar det mot att beslutet blir en höjning på minst 75 punkter (0,75 %) som i det förra beslutet, och kanske 100, rapporterar Aftonbladet.

Bland annat har den så kallade kärninflationen stigit, den inflation som rensats från tillfälliga priseffekter och som anses representera inflationens huvudtrend, vilket är en av de parametrar som Riksbanken tar hänsyn till inför räntebeslut.

Detta kommer att ge höjningar av de rörliga räntor som ligger till grund för mångas bolån med rörlig ränta. Hur mycket är däremot en svårbedömd fråga.

Detta räntebesked blir riksbankschefen Stefan Ingves sista, då han avgår i årsskiftet 2022/2023 när hans mandatperiod utlöper. Hans efterträdare blir Erik Thedéen, en person som kritiserats i det förflutna för bland annat passivitet i samband med penningtvätt i Swedbanks baltiska bankkontor.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter