tisdag, 27 september, 2022

Pfizer-vaccin kopplas till akuta hjärtproblem hos unga

Inte bara hjärtmuskelinflammation. Nödsamtalen ökade 25% i samband med vaccinationerna

En ny studie har funnit ett samband mellan en ökning av akuta hjärt- och kärlsjukdommar bland personer under 40 år, som sammanföll med vaccinationskampanjer. Forskarna använde statistik från Israel, ett land med ökänt sträng vaccinpolicy. Genom att granska akutsjukvårdens data över nödsamtal och utryckningar mellan 2019 och 2021 rörande personer mellan åldrarna 16- till 39 med potentiella riskfaktorer inklusive Covid-19-infektion och vaccinationsgrad.

Forskningsteamet fann att det fanns en 25-procentig ökning av samtal till räddningstjänsten mellan januari 2021 och maj 2021, jämfört med åren 2019 och 2020. Israel, som främst använder Pfizers mRNA-vaccin mot Covid-19, lanserade sitt massvaccinationsprogram i slutet av december 2020.

”De veckovis ökande samtalen till räddningstjänsten var signifikant associerade med frekvensen av de första och andra vaccindoserna som distribuerades till denna åldersgrupp, men var inte med Covid-19-infektionsfrekvensen” säger en av forskarna bakom studien.

Mycket allvarliga biverkningar

Enligt forskarna väcker resultaten farhågor angående vaccinernas ”oupptäckta, men mycket allvarliga biverkningar”. Man hänvisar även till ”det redan etablerade orsakssambandet mellan vacciner och hjärtmuskelinflammation, en vanlig orsak till oväntat hjärtstopp hos unga individer.”

En nyligen genomförd studie utförd av svenska forskare över testgrupper i Finland, Danmark, Sverige och Norge antydde att hjärtinflammation som kräver sjukhusvård var vanligare bland personer som fick Covid-19-vaccin än bland ovaccinerade individer.

MSB: ”Den som varnar för biverkningar ljuger

På sin hemsida varnar Myndigheten för Samhällskydd och beredskap för ”deninformation” i form av påståendet att vaccinerna kan vara förknippade med ”okända biverkningar”.

Frihetsnytt har kontaktat MSB och inväntar sedan den 26/5 kopior på MSB:s beslutsunderlag för att klassa en varning för okända vaccinbiverkningar som desinformation.

KATEGORI

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

Flera blir strömlösa

00:04:30

Nyhetssändning 27 september

- Annons -

Liknande artiklar

USA-senator vill ställa YouTube till svars