Ny topp-politiker ljuger

Ljuger om sin titel som litteraturvetare trots att denne aldrig tagit examen i litteraturvetenskap

Sveriges nya kulturminister, moderaten Parisa Liljestrand har i intervju med SVT och Dagens Nyheter, sagt att hon är litteraturvetare utan någon grundläggande utbildning och examen i litteraturvetenskap. 

Duckar intervju

Liljestrand nekar, enligt SVT Kulturnyheterna, en djupare intervju och låter sin presskommunikatör meddela att kulturministerns kunskaper i litteraturvetenskap kommer från kurser inom Liljestrands lärarutbildning. 

Rätt kvinna på rätt plats? 

Sveriges nya kulturminister har tilldelats tjänsten trots att hon saknar någon som helst erfarenhet av kulturpolitik. ”Inom kulturpolitiken har jag i dag inga erfarenheter” har Liljestrand berättat. 

Inom politiken verkar man få kalla sig för vad man känner för och ges uppdrag trots avsaknad av kunskap och erfarenhet. Josefin de Gregorio, doktor i litteraturvetenskap är kritisk mot den nya ministern och säger att det är oroande att Sveriges kulturminister inte har koll på den grundläggande terminologin: 

”Man skulle ju inte säga att man var statsvetare om man hade läst en A-kurs i statsvetenskap.” 

Usel migrationspolitik

Liljestrand har även fått kritik för sin migrationspolitik under tiden då hon var kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna. Hon är en av dem som såg till att kommunen fick ta emot flyktingar under den så kallade flyktingkrisen 2015-2016.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter