Ny vägspärr i klimatets namn – aktivisten deltar på mässan

I onsdags blockerade klimataktivister trafiken vid centralbron i Stockholm. Bakom aktionen var gruppen Återställ våtmarker. Ofta har miljö- och klimataktivister tagit till vägspärrar för att få ut sitt budskap. På Svenska Bokmässan i Stockholm på lördag kommer en av dem att förklara varför.

Den senaste tiden har klimataktivister spärrat av trafiken närmat dagligen, enligt SVT.

Moderaterna vill nu skärpa sabotagelagstiftningen så att minimistraffet höjs från 14 dagar till 12 månader i fängelse. Partiet vill dessutom införa obligatorisk häktning för den här typen av aktioner.

– Bakgrunden är att vi nästan dagligen ser aktivister som systematiskt blockerar vägar och försvårar för tusentals människor säger Johan Forssell (M), rättspolitisk talesperson.

Aktivisternas budskap är att politikerna inte tar sitt ansvar för klimatet med den politik som förs. Alfred Westh är framträdande i aktioner för klimatet, bland annat var han med och genomförde en vägspärr på guldbron i Stockholm i april. Westh kommer att delta på årets Bok- & Mediemässa där det kommer finnas möjlighet för gästerna att möta och höra honom diskutera klimatet och aktivismen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter