Nya grupper växer upp som svampar ur jorden

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Mängder av olika grupperingar som säger sig vilja ha en förändring av vårt nuvarande Sverige dyker upp snart sagt var dag och i varenda hörn av vårt land. Många strider för en fråga, andra strider för något större lokalt. Ytterligare andra säger sig vilja ha en förändring i lite större perspektiv.

Hur de ska gå tillväga för att förändra är inte alltid klart. Förändring för förändringens egen skull är ofta ledstjärnan. De som söker en farbar väg behöver en kompass för att veta åt vilket håll man måste gå, kunskap om vad som går att förändra och vilka metoder som behövs för att nå målet.

De senaste tre generationerna har tvingats att gå igenom en ofattbar flumskola där kunskap i mycket stora delar rationaliserats bort till förmån för en ren idiotskola. Skolverket har i sina propåer till landets skolor premierat värdegrundsidéer och annat trams, där all form av auktoritet bannlysts, med resultat att fullt kaos har tillåtits i mängder av skolor i Sverige. Elever har haft makten i klassrummen, tusentals lärare har flytt från våra skolor.

Hur ska de få ordning utan grund att stå på?

De nämnda generationerna ska nu försöka få ordning på vårt land. De kommer inte att lyckas. De har nämligen ingen plattform att stå på. Likt den som gått vilse i skogen vet de inte åt vilket håll de ska gå.

Utan att veta om det letar de efter någon i vårt land med makt som kan slå näven i bordet och ta befälet över allt vansinne som under 50 års tid fått pågå i Sverige utan att medborgarna haft någon makt att kunna stoppa eländet. För ett antal år sedan gjordes en enkät i gymnasieskolorna i Stockholm där man frågade eleverna vad de mest önskade av den skola de gick i. Svaret var enkelt och ensidigt: mer ordning, reda och disciplin!

De vänsterpolitiker som är skyldiga till att ha stulit tre generationers skolgång och bytt ut den mot kvalificerat trams är landsförrädare allihop. Medvetet har dessa politiker i årtionden aktivt arbetat för att för all framtid skapa medborgare som saknar all förankring i sunt förnuft och hela sin tillvaro, allt i akt och mening att förfoga över ett fördummat folk att styra över. Dessa generationer har ju ständigt fått lära sig att kunskap inte är något att sträva efter. Kunskap som ofta inhämtas genom att studera vad som är fakta.

José Saramagos. Foto: Wikipedia

För varje ny grupp som dyker upp och som säger sig vilja kämpa för en förändring till det bättre, applåderar alla vänsterpolitiker – det finns inget bättre medel för att splittra en opposition än att de inte kan enas.

Jag tvingas ofta upprepa vad en känd person en gång sa: José Saramagos, portugis, som fick Nobelpriset i litteratur 1998, sa i sitt tacktal i konserthuset i Stockholm, ”Den generation som inte har en fast förankring i sitt lands historia, traditioner och kultur har ingen framtid”. Utifrån denna visdom är det mycket svårt att förstå hur fullständigt vilsna individer utan någon som helst förankring i någonting ska kunna ta ut rätt kompassriktning och vända ”skutan” Sverige åt rätt håll.

Steg ett: Grundkunskap om vårt land

Det första som måste åtgärdas är att få alla dessa vilseförda att börja inhämta kunskap i böcker om vilket land de lever i och dess historiska bakgrund. De måste fås att börja lyssna på äldre generationer bland annat de som byggt upp Sverige. Hur det ska gå till då de vi åsyftar inte lärt sig läsa och inte kan sitt lands sammansättning och struktur, blir inte enkelt.

Vi måste få dem att inse att allt de frågar om och undrar över vad gäller den nuvarande situation som Sverige befinner sig i, finns beskrivet i exempelvis mina böcker. Sambandet mellan det som nu händer och dess orsaker är nogsamt redovisat och klargjort i alla mina böcker. 

Nationella och oppositionella måste samlas

Så det som nu är ett absolut måste är att sätta mina böcker i händerna på mängder av unga medborgare som i den skola de genomgått fått lära sig att kunskap behöver man inte ha. Inte är det heller så noga med att man kan läsa över huvud taget, det finns ju mobiltelefoner och datorer. Om man inte kan få dem att förstå att de inte kommer en millimeter framåt om de inte kan bakgrunden till allt de ser och hör så är de helt ute ur den kamp de vill vinna.

Alla vanliga bokkanaler är stängda för icke politiskt korrekt litteratur. Alla försäljningsställen för böcker, varuhus etc. är stängda för oss. Bonnierkoncernen sätter tvärstopp för all litteratur som stör dem. Alltså återstår att skapa egna försäljningsställen. Vi måste få alla nationella och oppositionella i Sverige att samlas i ännu större skala så att vi blir tiotusentals, eller hundratusentals som samlas var gång. Vi måste således enas i stor skara och enade vi stå som det så ofta bevisats i olika sammanhang. Sossarna är ju ”världsmästare” på att samla skarorna då det behövs. Låt oss visa dem nu att det finns andra som är bättre i det sammanhanget.

Skribent: Tommy Ulmnäs
Författare, jurist och f.d. kommundirektör

Här kan du beställa Tommy Ulmnäs böcker.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter