onsdag, 28 september, 2022

Nya lagar i Alabama: förbjuder könsbyten för minderåriga

Könsbyten, hormonbehandlingar och skolundervisning om HBTQ-frågor förbjuds i delstatens nya lagar

Alabamas guvernör Kay Ivey har under gårdagen undertecknat nya delstatslagar som förbjuder så kallade pubertetsblockerande behandlingar eller könskorrigerande hormonbehandlingar för barn, samt förbjuder lärare att diskutera frågor om könsidentitet och sexuell läggning i skolan.

Den nya lagen har kommit till på initiativ av Republikanerna och gör det brottsligt för läkare att förskriva läkemedel ”som är avsett att förändra kön eller fördröja puberteten” eller utföra könsövergångskirurgi på personer under 19 år. Brott mot den nya lagen kan straffas med upp till 10 års fängelse.

Den andra lagen kräver att elever vid skolor i Alabama ska använda toaletter och omklädningsrum enligt det kön som anges i deras identidikationshandlingar samt förbjuder skolpersonal att undervisa eller tillåta diskussioner i klassrummet om sexuell läggning, könsidentitet och potentiellt könsbyte för elever på dagis till och med femte klass.

Alabama blev nu den första delstaten i USA klart förbjöd könsförändrande behandlingar för minderåriga, även om vissa andra delstater, som exempelvis Florida, har vidtagit liknande åtgärder.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:30

Nyhetssändning 27 september