Nya lagen: här blir det förbjudet att hissa prideflagga

Nu införs det ett förbud att hissa prideflaggan vid USA:s ambassader utomlands. Detta efter att en lag ”smugits” in i samband med det massiva budgetpaket som nyligen röstades igenom i landet.

AFP skriver att det numera har antagits en lag som gör det förbjudet för USA:s ambassader utomlands att hissa prideflaggor. Att lagen antogs berodde på att den var inbäddad i det budgetpaket som röstades igenom i dagarna.

Biden missnöjd

Den republikanske talmannen Mike Johnson var en av de personer som uppmanade sina konservativa partikamrater att rösta igenom det massiva budgetpaketet – mycket på grund av flagglagen. Den sittande presidenten Joe Biden är dock inte lika förtjust över den nya lagen, och Vita Huset gör följande uttalande:

”Biden anser att det var olämpligt att utnyttja processen som krävdes för att hålla statsapparaten öppen genom att inkludera denna policy som riktar sig mot hbtq-amerikaner”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter