Nya massuppsägningar för IT-jätte

2023 fortsätter att vara ett katastrofalt år för aktörerna inom big tech. Inte långt efter att ett jättebolag gått ut med nedskärningar, kommer nya uppgifter om uppsägningar från samma bolag.

10 000 tjänster kommer försvinna och 5 000 utlysta tjänster dras tillbaka. Det meddelar Meta, ägare av Facebook och Instagram, i ett internt PM, som The Washington Post (TWP) kommit över. Uppsägningarna omfattar i stort sett samtliga av Metas sociala medier.

Frihetsnytt har tidigare rapporterat om de massiva uppsägningar som IT-jätten fått genomföra. De massiva uppsägningarna har fått flera anställda inom Meta att ifrågasätta ledningens kompetens och dess förmåga att leda företaget.

Aktiv censur

De ekonomiska bekymren för Meta beror dels på den hårda konkurrensen från den kinesiska sociala medieappen TikTok, men sannolikt också på att folk vänder sig mot deras aktiva censur av oliktänkande.

Frihetsnytt har rapporterat om hur Facebook och Instagram censurerade inlägg som rörde videon från Pfizergate, där en chef på läkemedelsföretaget Pfizer inför dold kamera avslöjar allvarliga uppgifter om vaccinet mot covid. Liksom Twitter krävde FBI även att Facebook skulle censurera oliktänkande.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter