Nya MP-förbudet: 40 000 förbjuds att flyga

Nu förbjuds omkring 40 000 medarbetare inom Stockholms stad att flyga mellan Stockholm, Göteborg och Malmö. Miljö- och klimatborgarrådet Åsa Lindhagen från Miljöpartiet skriver i en debattartikel att medarbetarna framöver måste ta tåget.

Nu har politikerna beslutat att omkring 40 000 anställda inom Stockholm stad ska förbjudas att flyga. Förbudet gäller enligt Expressen resor från Stockholm till Malmö och Göteborg. Nu ska medarbetarna – i klimatets namn – tvingas att resa med tåg istället, även om det tar längre tid.

Åsa Lindhagen. Foto: Wikipedia/
Miljöpartiet i Stockholm stads pressarkiv

”I första hand ska digitala mötesformer väljas när deltagare inte befinner sig på samma plats. I de fall resor ändå behöver göras ska tåg och kollektivtrafik alltid vara förstahandsval inom Sverige och Europa. Därtill förbjuds flygresor i tjänsten till Malmö och Göteborg. Här ska i stället tåget premieras.”, skriver miljö- och klimatborgarrådet Åsa Lindhagen (MP) i en debattartikel i Aftonbladet.

Kommer ”förändra normer”

Enligt miljöpartisten kommer förbudet inte bara leda till att utsläppen minskar, men det kommer även ”bidra till att förändra normer hos människor”.

Enligt Lindhagen kommer vissa undantag att kunna göras – men då måste resan på förhand godkännas av förvaltningens högsta chef.

”Stockholms stad kommer dessutom att sätta ett internpris på flygresan som ligger 50 procent högre än det faktiska priset. Överskottspengarna läggs i en pott som kommer att användas till att plantera träd i staden.”, skriver miljöpartisten i debattartikeln.

Lindhagen passar även på att säga att Stockholms stad ”är regeringens motpol”, då hon menar att regeringen ”gynnar flyget och ökar utsläppen”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

  1. Logiskt och mycket rimligt om man tror att vi har ett problem med koldioxid från flyget. Det handlar om resor ”i tjänsten”, inte sant? Ingen förbjuds att flyga privat. Tjänstemannen/kvinnan får säkert betalt för restiden.
    Jfr med förbudet att bjuda/dricka alkohol i tjänsten.
    Knappast något drakoniskt.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter