Nya sanktioner mot Ryssland – svårare smita undan

Ryssland har inte tagit tillräcklig skada av de tio tidigare sanktionspaketen från EU. Därför rullas nu det elfte sanktionspaketet ut, berättar EU-kommissionär Mairead McGuinness.

EU-länderna har de senaste veckorna snickrat ihop ett nytt paket med sanktioner för att förhindra Ryssland från att även fortsättningsvis klara sig så bra ekonomiskt och materiellt.

Mairead McGuinness, som är EU-kommissionär för finansiell stabilitet, finansiella tjänster och kapitalmarknadsunionen, berättar för CNBC vid den Internationella valutafondens vårmöte i Washington, att sanktionspaketet är redo att rullas ut och att de ska försöka säkerställa att sanktionerna implementeras effektivt så att det blir svårare att kringgå dem, rapporterar Dagens PS.

Vilka sanktioner det är fråga om avslöjade inte kommissionären.

Sanktionernas syfte är att stoppa Ryssland krigsmaskin

McGuinness menar att Ryssland måste fråntas både finanser och teknik för att återskapa sin krigsmaskin, och att man inte ska underskatta deras kapacitet att kringgå sanktionerna. Det finns också ett antal länder som hjälper Ryssland att kringgå sanktionerna. Enligt USA:s finansdepartement är det Armenien, Georgien, Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan och Uzbekistan.

McGuinness säger att EU dock inte har några planer på att straffa länderna i sig, utan istället rikta in sig mot individer och juridiska personer som är inblandade i sanktionsfusket.

Tidigare sanktioner har drabbat Europas länder betydligt hårdare än Ryssland självt men det tycks vara ett offer som EU-politikerna mer än gärna gör.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter