Nya skandalen – Kinberg Batras ledarstil utgörs av härskartekniker

Anna Kinberg Batras rekryteringsskandaler ser ut att ha varit toppen på ett isberg. Efter att det avslöjats att man hållit dyra middagar för skattebetalarnas pengar, framkommer det nu att hennes behandling av de anställda är katastrofal.

Moderaternas före detta partiledare och länsstyrelsen i Stockholms landshövding, Anna Kinberg Batra, har bockat av den ena skandalen efter den andra och stått i medias fokus.

Hon har avslöjats med att ha rekryterat flera vänner genom att kringgå reglerna för rekryteringar. Hon har även anordnat dyra middagar för länsstyrelsens pengar, samtidigt som det finns krav på besparingar för verksamheten.

”Toxisk ledarstil”

Det senaste avslöjandet som görs gäller hennes katastrofala ledarstil, rapporterar Aftonbladet. I ett mejl från Länsstyrelsens huvudskyddsombud Anna Davis, står det bland annat att hon har en ”toxisk ledarstil”, ett ”otrevligt bemötande” och använder ”härskartekniker”. Nu kräver facket att en granskning genomförs av länsstyrelsen.

Det har pågått en dialog sedan i mars, men den skedde med dåvarande länsöverdirektören Åsa Ryding. Det framkom den 10 april att Kinberg Batra beslutat att Ryding skulle petas från sin tjänst. För detta fick hon full lön i sex månader, samt 2,2 miljoner kronor. Nu finns ingen person som kan föra dialogen med, enligt Davis.

Det dyra utköpet av Ryding, tillsättningarna av de välavlönade posterna och de dyra middagarna sker samtidigt som länsstyrelsen har stora besparingskrav. Detta har lett till hård kritik inom myndigheten mot Kinberg Batra.

Kommer hon följa Stenevis exempel?

En liknande situation stod Miljöpartiets före detta kvinnliga språkrör, Märta Stenevi, inför vid årsskiftet. Det avslöjades att personerna runt henne arbetade under fruktansvärda förhållanden, vilket ledde till att en granskning inleddes. Kort innan den skulle presenteras valde Stenevi att avgå som språkrör.

Om granskningen av Kinberg Batras ledarstil kommer att ha samma resultat, att hon väljer att avgå, återstår att se.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

 1. 😄😁Vi privatpersoner som haft med myndighetspersoner att göra vet hur djävliga dom är …kommer dragande med sin oönskade ”tillsyn” på t.e.x en kiosk och hittar ngt struntfel som att tvättstället sitter 5 cm för lågt…dessutom kostar det oönskade besöket 1200:-/tim –
  Det går inte att få myndighetspersonen att ta reson och använda sunt förnuft…
  I Bromölla tröttnade en affärsinnehavare och la ner.

  Så—jag tycker det är riktigt roande när myndighetstoppar ryker ihop så stickor och strån ryker…🎉😁 så heja AKB …buss på dom bara…avskeda hela myndigheten…..full strid…🥳

  Ge dom det totala kriget —mer radikalt och totalt än dom kan föreställa sig på Länsstyrelsen. hahahaha 😁 AKB kan väl skaffa sig en knallpulverpistol och skjuta med i korridorerna och skrämma vettet ur byråkraterna….🎉🎉🎉😁

  • Ps…ett roligt tips till AKB….ställ dörren till tjänsterummet på glänt …ca 5-6 cm—ovanpå ställer du en hink vatten….när någon öppnar dörren får dom en hink vatten i skallen……jag lovar att du sedan slipper ovälkomna besök.
   varför inte installera avlyssnings ”buggar” och spela in deras samtal…..så fort ngn är kritisk kan du avskeda denne med motiveringen ” att du har bristande förtroende ” för personen.
   Annars är ”sexuella trakasserier ” ett bra knep när man vill bli av med personer…..att man ljuger kommer aldrig fram….börjar det brännas under fötterna är det bara att börja gråta. Ds…Lycka till.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter