Nya uppsägningar omskapar Twitter

Elon Musk har uppenbart för avsikt att vara en aktiv ägare av Twitter, mikrobloggen han förra året köpte för 44 miljarder dollar, och ser inte bara Twitter som en finansiell placering. Köpet av Twitter framstår också mer och mer som aktivism för yttrandefriheten.

Frihetsnytt har flera gånger rapporterat om mikrobloggen Twitter, en av de dominerande sociala medierna i världen. Elon Musk har omskapat Twitter på flera sätt, liknande hur han har gjort på sina andra storföretag SpaceX och Tesla. Dessa ska vara lönsamma företag, men ses av bedömare öven som verktyg för Musks engagemang för samhällsfrågor utanför resultaträkningen.

Ny omgång uppsägningar som verkar vara strategisk

Sedan Musk tog över Twitter den 1 november förra året har totalt 5000 av företagets tidigare 7500 lämnat företaget, antingen genom uppsägningar eller frivilligt. Detta är siffror som förändrar vilket företag som helst, och rimligtvis blir Twitter ett helt annat företag efter de förändringar som inträffat, oavsett om alla förändringar verkligen har varit Musks uttryckliga avsikt.

I en ny omgång uppsägningar på Irland och i Singapore omfattar det endast tolv personer, som dock sitter på centrala poster inom Twitter – innehållsgranskning med fokus på att hitta ”olämpliga” inlägg och eventuellt ingripa med sanktioner mot deras författare. Twitter själva förnekar dock att det finns någon internpolitisk avsikt med uppsägningarna, rapporterar Dagens Industri.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter